Ilyen a Rák, amikor fülig szerelmes

Amikor a Rák megállapodik a párja mellett, azonnal belép a képbe az „anyamítosz”. Nála pedig mindez azt jelentheti, hogy a társa törődésére van szüksége, vagy éppenséggel ő szeretne a partnere fölött anyáskodni. Őt kicsit sem érdekli a fizikai erő, de az érzelmek annál inkább foglalkoztatják. S ha meg mered neki mutatni a fájdalmat, az elesettséget, a gyengeséget, egészen biztosan azonnal a szívébe zár téged. A párkapcsolatban semmi sem fontosabb neki, minthogy érezze, mennyire fontos vagy neki, mennyire nagyon szükséged van rá.

A Rák érzelmes, de nem mindig könnyű érteni a szerelmét

A Rák amennyire érzékeny és érzelmes típus, annyira nem teszi kirakatba a szívét, ezért mielőbb érdemes megtanulnod a jelzéseit, ha meg akarod érteni őt. Hajlamos a hangulatváltozásokra, néha duzzog és mogorva, mert úgy érzi, elutasítod. Amikor túlzottan is ragaszkodónak tűnik, a megerősítésedre vár, hogy valóban szereted őt, a nyafogással meg épp az önsajnálatba menekül. S ha épp a vádaskodás önti el a lelkét, az annak a biztos jelzése, hogy azt érzi, nem értékeled őt eléggé. Furcsának tűnhet, hogy amikor ezeket az attitűdöket meg akarod vele beszélni, hajlamos lehet zavarba esni, és inkább szó nélkül faképnél hagy, mintsem elmondja, mit érez belül. Beszélgetni akkor lehet vele a leginkább, amikor repdes az örömtől.

A Rák hűséges a szerelméhez

A Rák a párkapcsolatában többnyire nagyon hűséges, mert nagyon fontos neki az érzelmi és anyagi biztonság. Néha mégis megeshet, hogy szerelmi kalandokra adja a fejét. Ez esetben azért nem tudja magát elkötelezni egyetlen partner mellett, mert valójában retteg a szakítás gondolatától. Tartós párkapcsolatból nagyon nehezen lép ki, még akkor is, ha már nagyon vágyik a szabadságra. Ilyenkor lázad belül, visszafogja az érzéseit, elhidegül a párjától érzelmileg és testileg egyaránt. Ez pedig annak a jelzése, hogy nem bírja tovább az együttlétet. S mindezt azért nem mondja ki, mert nagyon félelmetes szembenéznie a párkapcsolati problémákkal. Retteg, hogy csalódást okoz a másiknak, vagy társa drámát rendez a bejelentést követően, ezért inkább csendesen, viszont egyre látványosabban válik elviselhetetlenné, mire el is éri, hogy szakít vele a párja.

A szerelmes Ráknak a biztonság a legfontosabb

A Ráknak semmi sem fontosabb a biztonságnál. Vágyik a családra, a „gyökerekre”, az elköteleződésre. Sokszor ringatja magát abba az illúzióba, hogy tökéletes a párkapcsolata. Kedvességét, szeretetét kihasználhatják. Az is előfordulhat vele, hogy „párja” ki-bejárkál az életében. Könnyű őt szeretni, hiszen nagyon érzékeny, empatikus és valóban szeretetre méltó csillagjegy. Inspiráló a bátorsága, amivel szeretteit védelmezi. Nem könnyű ugyanakkor a hangulatváltozásait elviselni és követni. Valójában teljesen mindegy, hogy a párkapcsolatban az „anya” avagy a „gyermek” szerepét játssza, végtelen szeretetigénye és megerősítési kényszere mindig jelen van. Az is biztos, ha meg tudod adni neki azt a szeretetet és érzelmi melegséget, amire vágyik, a Rák az egyik legnagyszerűbb partner a csillagjegyek között.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük