Egy 5 hónapos retrográd közeledik felénk – de lehet, hogy ez jó dolog lesz

by boxika

Akár azt olvastad, hogy a telihold kihívást jelentő elmélkedést igényel egy kapcsolatról, akár azt, hogy a Szaturnusz visszatérése közepén jár, valószínűleg észrevetted, hogy az égiek szeretnek házi feladatokat osztogatni. Bár úgy érezheted, hogy a legkevésbé sincs szükséged arra, hogy még több feladatot adj a túlcsorduló halomra, az asztrológia által tanítani kívánt leckék általában teljesen szükségszerűek, amint általában utólag rájössz. A július 15-én kezdődött és 2021. december 19-ig tartó Chiron retrográd pedig a legújabb asztrológiai lehetőség arra, hogy a kellemetlenségekbe belehajolj, végső soron a saját hasznodra.

Íme, minden részlet a Chironról, arról, hogy mit jelent a retrográdja, és hogyan használhatod ki ezt az asztrológiai eseményt.

Ha még sosem hallottál a Chironról, messze nem vagy egyedül. Sok asztrológus az asztrológiai extrák világába sorolja, és inkább nem dolgozik vele a leolvasások és előrejelzések során. Mások azonban hasznosnak találták, különösen az érzelmi sebek és traumák kezelésében.

Hogyan működik a Chiron a te horoszkópodban?

A Szaturnusz és az Uránusz között elhelyezkedő üstököst, a Chiront 1977-ben fedezték fel, és a görög mitológiában szereplő kentaurról nevezték el, aki gyógyító és tanító volt, de önmagát nem tudta meggyógyítani. Az üstökös elhelyezése a születési horoszkópodban egy olyan sebet szólaltat meg, amelyet egész életedben magaddal cipelsz, és amelyet lehetőséged van meggyógyítani, és bölcsességgé alakítani, amelyet tanítóként másokkal is megoszthatsz. Ez egy olyan terület is, ahol felerősödött érzékenységgel és bizonytalansággal rendelkezel – de nagyfokú önismerettel is.

Ha például a Chiron a kardinális levegő jegyében, a Mérlegben áll, amelyet a szépségtudatos Vénusz ural, és a hetedik ház uralkodója, a partnerség uralkodója, akkor előfordulhat, hogy nehezen látod magad vonzónak, vagy nehezen találod meg az egyensúlyt és a kölcsönösséget a kapcsolatokban. A Chiron-munkád tehát az önképed körül forog, és megköveteli, hogy a partnerségek, amelyekbe belépsz, egyenlő feltételek között létezzenek, ahol te és a másik fél találkozik.

Természetesen az is számít, hogy a Chiron melyik házban áll a születési horoszkópodban. Tegyük fel, hogy a Chiron a karrier és a közmegítélés tizedik házában, az Ikrekben áll. Úgy érezheted, hogy bármennyire is dolgozol és “bizonyítasz” az Ikrek jegyében (kommunikáció, technológia révén), úgy tűnik, nem kaphatsz elismerést erőfeszítéseidért és eredményeidért. Úgy érzed, szükséged van a tapsra, a dicséretre a főnökeidtől és a szakterületeden elismert emberektől, mégis nehezen tudsz megszólalni és kifejezni az igényeidet. De ha egyszer elsajátítod ezeket a csatározásokat, csodálatos mentor lehetsz mások számára a szakmai területeden.

Mit jelent, ha a Chiron retrográd

A Chironnak körülbelül négy év kell ahhoz, hogy jegyről jegyre haladjon, bár a Kosban és a Halakban 7-8 évet tölt, a Szűzben és a Mérlegben pedig csak egy-két évet. A Kosba 2018. április 17-én lépett be, 2018. szeptember 25-én visszalépett a Halakba, és végül 2019. február 18-án visszaköltözött a kardinális tűz jegyébe, ahol 2026. június 19-ig marad.

Most pedig július 15-től december 19-ig retrográd, vagyis a mi földi nézőpontunkból nézve úgy tűnik, hogy visszafelé halad. És ahogyan az összes többi bolygó, amikor retrográd, a Chiron hatása is a külsőből a belső felé mozdul el a visszafelé fordulás során. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a sebeidet külső, mindennapi, konkrét életpillanatokon keresztül kezelnéd, inkább reflektálsz rájuk, és potenciálisan kihívásokkal teli, de kifizetődő belső munkát végzel.

A Chiron retrográd fordulata értékes pillanat lehet arra, hogy odafigyelj az álmaidra, naplót írj, vagy egy terapeuta mellett foglalkozz a múltbeli traumákkal.

Mivel azonban a Kosban, a türelmetlen, versengő kardinális tűzjegyben jár, amelyet a céltudatos Mars ural, sürgető érzést érezhetsz, sőt adrenalinnal teli rohanást, hogy gyorsan és hevesen küzdj meg a Chiron okozta sebeiddel és bizonytalanságaiddal. A Kos nem igazán szokott kemény, fájdalmas, bonyolult érzésekkel együtt ülni, ezért a Chiron retrográd mozgása a tüzes jegyben úgy érezhető, hogy legszívesebben letépnéd a kötést, hogy továbbléphess az életedben. Sajnos a gyorsaságra való törekvés ellentétes a Chiron céljával. A legjobb módja tehát annak, hogy kezeld ezt a Kos türelmetlenséget, ha a jegy bátor, harcos, rettenthetetlen oldalára támaszkodsz, miközben mindent megteszel azért, hogy lelassíts, és lépésről lépésre használd ki ezt az esélyt a gyógyulásra.

Mikor fogod a leginkább érezni a Chiron Retrográdot 2021-ben?

Más retrográdokhoz hasonlóan, ezt is azon a napon fogod a leginkább érezni, amikor a Chiron megáll (vagyis ténylegesen egyenesbe kerül) – vagyis július 15-én és december 19-én. De akkor is jobban fogod érezni, amikor más bolygókkal való találkozások aktiválják. Néhány példa:

Július 19.: A Rák jegyű Merkúr a Chiron négyszögében áll, ami megnehezíti, hogy megnyílj a sebeidről és a bizonytalanságaidról.

Augusztus 2.: Az Oroszlánban járó hírvivő Merkúr trigonban áll a Chironnal, ami javítja a belső fájdalmak és traumák megbeszélésének képességét.

Augusztus 4.: Az önképet uraló Nap az Oroszlánban trigonba kerül a Chironnal, ami erősíti az önbizalmat és a felhatalmazás érzését, amit az érzelmi terhek kezeléséből nyerhetsz.

Október 3.: A Nap a Mérlegben szemben áll a Chironnal, arra ösztönöz, hogy elgondolkodj azon, hogyan kezeled a régi sebeket.

Október 20.: A telihold a Kosban ugyanabba a jegybe esik, mint a Chiron retrográd mozgása, ami felerősíti az érzékenységet és a gyógyulási folyamatod intenzitását.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a Chiron retrográdból?

A legmélyebb bizonytalanságaink és fájdalmas érzelmeink vizsgálatának ijesztő feladata sosem hangzik túl jól, de ez is része az emberi létnek. Ahogy a bolygók is teszik, amikor retrográdba mennek, a Chiron hátrafelé fordulása arra ösztönöz minket, hogy tartsunk egy kis szünetet a mindennapokban, hogy mentálisan és érzelmileg is törődjünk magunkkal.

A Kos bátor oldalának kiaknázásával és a gyógyulási folyamaton való átjutással nemcsak hogy jobban összpontosíthatsz, de felkészültebbnek is érezheted magad arra, hogy megszabadulj a mérgező kötelékektől, szokásoktól és mintáktól. A Kosok talán nem imádják, ha fárasztó időt és energiát ölnek az érzelmi munkába, de zéró toleranciát tanúsítanak az olyan kapcsolatokkal és viselkedésmódokkal szemben is, amelyek gyengébbnek érzik magukat. Ennek ellenére a sebesült gyógyító retrográd erejét tűzjegyben kihasználhatod, hogy ne keress kifogásokat, és megszüntesd azt, ami már nem szolgál téged. Cserébe bölcsebben és erősebben távozhatsz, és talán még arra is felkészülsz, hogy másokat is ugyanerre az útra vezess.

X