Január 14. – Hála: A szív ébresztése

Január 14. – Hála: A szív ébresztése

Veled is történt már ehhez hasonló? Kinyitsz egy könyvet, és egy mondat úgy ugrik a szívedbe a papírról, mintha pontosan neked címezték volna. Vagy éppen egy dal szöveg ébreszt rá egy felismerésre. Vagy van, hogy egy angyal suttogja a füledbe.

Egy reggel rájöttem, hogy érzelmileg és fizikailag is kimerültem attól, hogy olyan dolgokra összpontosítottam, amelyeket meg akartam venni, de nem engedhettem meg magamnak. Úgy éreztem, ördögi körbe kerültem. Minél inkább a hiányra koncentráltam, és arra, amit nem vehettem meg, annál jobban lehangolódtam. Minél leghangoltabb lettem, annál jobban a hiányra összpontosítottam. A lelkem azt suttogta, hogy amire valójában vágyom, az nem a pénzügyi biztonság, hanem a pénzügyi nyugalom. Csendben voltam- eléggé ahhoz, hogy oda tudjak figyelni… Abban a pillanatban ráismertem szívem mélységes vágyódására. Olyan belső békére szomjaztam, amelyet nem vehet el tőlem a világ. Segítséget kértem, és megfogadtam, hogy követni fogom a Szellemet, akárhová vezessen is. Életemben először sutba dobtam öt éves célkitűzéseimet, és keresővé, zarándokká változtam.

Amikor letettem a biztonság iránti vágyamat, és a nyugalmat kezdtem keresni helyette, nyitott szemmel néztem végig az életemen. Megláttam, milyen sok mindenért lehetek hálás. Alázattal ismertem fel kincseimet, és megbánással vettem észre, hogy magától értetődőnek tekintettem azt a bőséget, amely máris az enyém volt. Hogyan is várhattam még többet az Univerzumtól, amikor nem értékeltem azt, amim már megvolt ?

Azonnal leltárt készítettem életem vagyonáról: az egészségem, egy csodálatos férj, egy szép és boldog kislány, az ő egészségük, az otthonunk(nem nagy de kényelmes) és három drága aranyos háziállat, akik nap mint nap hűséges társaim és rengeteg örömöt okoznak. Mindig van elég étel az asztalunkon, és bor a kamránkban. Sok csodálatos barátunk van, akik igazán törődnek velünk, és részei az életünknek.

Amint elkezdtem, a listám egyre csak nőtt. Szeretem a munkámat: kiküldöm a világba a gondolataimat, amelyeket jól fogadnak. Sok nő tudtomra adta, hogy az első könyvem mennyiben gazdagította az életét. Komolyan hiszek abban, hogy az, amit a világnak adsz, vissza száll rád- lehet, hogy nem azonnal, vagy nem úgy, ahogy gondolnád, de ha a legjobbat adod magadból, akkor a legjobbat is fogod visszakapni. Most jött el az a pillanat, hogy a meggyőződéseimnek éljek.

Az életemet leltározva rájöttem, hogy nagyon gazdag nő vagyok: éppen csak átmeneti készpénz gondjaim vannak. Végül arra a felismerésre jutottam, hogy a személyes nettó értékemet nem határozhatja meg a számlakivonatom egyenlege. És a tiédet sem.

Nem számít, hogyan érkezik a felismerés. A lényeg az, hogy megérkezzen. Szívem csordultig telt hálával, és elkezdtem mindezért köszönetet mondani: a konyhai ablakpárkányon lévő üvegedényben nyíló százszorszépekért, a kislányom hajának édes illatáért, az első korty reggeli teáért, a vasárnapi vacsorára készült almával és áfonyával sütött húsért, és a “szeretlek”-ért, amit elalvás előtt hallhatok. Egyszerre mindennap az öröm és elégedettség valódi pillanataival ajándékozott meg, azelőtt vajon nem így volt ? A különbség abban állt, hogy most észre is vettem és értékeltem mindazt, amit az egyes napoktól kaptam. A hála ereje igazán meglepett.

Mára csak annyit kérek tőled, hogy nyisd fel “szemed szemét”, és vess egy pillantást az életedre. Ki tudod-e elégíteni az alapvető szükségleteidet?  Van-e otthonod? Étel az asztalodon? Van-e ruhád amit felvegyél? Van-e rendszeres fizetésed? Vannak-e álmaid? Egészséges vagy-e? Tudsz-e járni, beszélni, látod-e a téged körülvevő szépséget? Hallod-e a lelkedet felkavaró vagy lábadat táncra perdítő zenét? Van-e családod, és vannak-e barátaid, akiket szeretsz, és akik szeretnek téged?

Állj meg egy pillanatra, és mondj köszönetet. Hadd ébredjen rá szíved a hálaadás átalakító erejére. Légy nyitott, hagyd, hogy az érzelmi és pénzügyi biztonság iránti igényes átalakuljon a nyugalom iránti vággyá.

Az életünkben hozott fontos döntéseket nem kíséri harsonaszó. A sors néma csendben érdeklődik… de ma megnyílik szemem szeme.

Sarah Ban Breathnach – Egyszerű Bőség

E.E. Cummings (Tandori Dezső fordítása)

Oszd meg a cikket és szerezz pontokat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>