5 jel, ami egy manipulatív embert takar! Így tudod megvédeni magad velük szemben!

5 jel, ami egy manipulatív embert takar! Így tudod megvédeni magad velük szemben!

emberek, akik abban lelik örömüket, hogy másokat befolyásoljanak, meggyőzzenek, netán szándékosan félrevezessenek. Nem könnyű az ilyeneket kiszúrni, ezért itt van 5 jel, ami ebben segíthet.

1. Úgy tartják róla, hogy manipulatív

Csak kérdezzük meg az ismerőseit, vagy a környezetében élőket, dolgozókat, és ha többen is azt állítják, hogy őket is megpróbálta manipulálni, akkor ezt tartsuk szem előtt, és legközelebb vigyázzunk vele, hiszen biztos próbálkozni fog.

2. Gyorsan beszélnek, és gyorsan mozognak

Az ilyen emberekre nem a nyugodt, higgadt viselkedés a jellemző, hanem a gyors beszéd, és a gyors mozgás. Ezzel elterelik a figyelmünket, és ha nem vesszük észre, pár perc alatt az ujjaik közé csavarhatnak.

3. Elfogy a türelmük

A manipulatív embernek gyorsan elfogy a türelme, ha nem az ő ritmusát követjük, és nem segítjük kellő mértékben, hogy elérje céljait. Ilyenkor hajlamosak megszakítani a kapcsolatot, ami valljuk be, nem is olyan rossz dolog.

4. A bűntudatot fegyverként használják

Egy manipulatív ember szemében mindig mi leszünk a negatív szereplők. Sokszor hangoztatják azt, hogy: „Te nem vagy elég jó!”, „Te vagy az, aki mindig segítségre szorul, akinek mindig szüksége van valamire!” Így befolyással lehetnek az életünkre, főként, ha hajlamosak vagyunk elhinni, amiket mondanak.

5. Az érzéseinkkel játszanak

Mindent megtesznek azért, hogy jobban megismerhessenek, hogy minél inkább a közelünkbe férkőzzenek. Az érzéseinken, a lelkünkön keresztül tudnak a leginkább behálózni, kontrollálni. Legyünk résen, és időben állítsuk le őket.

Oszd meg a cikket és szerezz pontokat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>