Ez a teszt segít megfejteni, hogy milyen gyerekkori trauma nehezíti meg az életedet

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A híres neurológus, pszichiáter, Sigmund Freud szerint minden felnőttkori probléma a gyerekkorban gyökerezik. És ez igaz is, hiszen a gyerekkori traumák hatással vannak a felnőttkori lelki egészségünkre. A gyerekkorban történt események lerakódnak a tudatalattiban, és majd évtizedek múlva, váratlanul, egy bizonyos élethelyzetben válthatnak ki valamilyen kellemetlenséget, pszichés zavart.

Ha szeretnéd kideríteni, hogy milyen gyerekkori trauma okozhat, vagy okozhatott gondot az eddig felnőtt életedben, akkor vess egy pillantást az alábbi 4 ábrára, a megérzésed alapján válassz ki egyet, majd olvasd el az ahhoz tartozó leírást.

1-es ábra

Ez az ábra arra utalhat, hogy gyerekkorodban át kellett élned a megaláztatást. Lehet, hogy kinevettek, kigúnyoltak a társaid, a szüleid, vagy a tanáraid szégyenítettek meg mások előtt. Ha így történt, felnőtt korodra társfüggőség alakulhat ki, hiszen attól függ majd, hogy hogy érzed magad, hogy mások mit gondolnak rólad.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ilyen esetben a saját érdekeidet tartsd szem előtt, ehhez jogod van.

2-es ábra

Ha ezt az ábrát választottad, akkor lehetséges, hogy úgy érzed, a szüleid nem szerettek eléggé. Ilyen esetben az önbizalmad alacsonyabb lesz az átlagosnál, így félénkebbé válsz, nehezen megy majd a kommunikáció, félni fogsz a csalódástól, a kudarctól.

Próbáld megerősíteni a lelkedet, gondolj arra, hogy minden csak tőled függ, és bármire képes vagy.

3-as ábra

Ezt az ábrát azok választják, akikről a szülei lemondtak, elhanyagolták, nem gondoskodtak. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor félsz a magánytól, és hajlamos leszel mérgező emberekkel körülvenni magad, akik megnehezítik az életed.

Meg kell értened, hogy aki neked rosszat akar, az nem a barátod, ha te jó ember vagy, akkor sosem maradsz magányos és boldogtalan.

4-es ábra

Ez az ábra arról árulkodik, hogy a szüleid nem bíztak meg gyerekkorodban benned. Az is megtörténhetett, hogy a szüleid megígértek valamit, majd nem tartották be azt. Felnőttkorodban így olyan ember válhat belőled, aki nehezen bízik meg másokban, érzelmileg visszafogott, zárkózott leszel.

Igyekezz nyitni a külvilág felé, mert nem mindenki akar átverni.

 

Filantropikum

Mai Angyali Üzenet

  • Mihály Arkangyal üzenete hétfőre: Minden...

    Mihály arkangyal mindig is terelgetett téged a sorsfeladatod felé vezető utadon. Érzed, milyen boldog izgalommal tölt el, ha kedvenc elfoglaltságodra és vágyott hivatásodra gondolsz? Mindez annak a jele, hogy jó úton […]

Napi Horoszkóp

  • Napi Szerelmi Horoszkópok – 2018-11-14

    Bak Ma egészen különleges dolgok történhetnek szerelmi életében, kedves Bak, melyek ugyanakkor nagy kihívást is jelenthetnek, amennyiben nem biztos még a jelenlegi érzéseiben. Csak akkor reagáljon bármire […]

Tündérek mai üzenete

  • Tündérek üzenete ma estére: Döntened kell a...

    Tündérek mindenütt vannak! Ott vannak a kertedben, a parkban, a kedvenc állatod mellett, és mindenütt, ahol virágok nőnek. Mivel a tündérek nagyon közel vannak a Földhöz, gyakorlatias tanácsokat és […]

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
...
.