Mit veszel észre először a képen? Válaszod alapján feltárjuk személyiséged rejtett vonásait!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Az absztrakt képek és a művészet értelmezésének módja rávilágíthat személyiségünk rejtett aspektusaira és a gondolkodásmódunkra.

A művészet megtapasztalásának – a festmények, szobrok nézegetésének a pszichológiai előnyei is nagyon csodálatosak lehetnek, mivel a művészet ösztönzi a kreatív gondolkodást, növeli az agyi aktivitást, valamint empátikusabbá, toleránsabbá tesz bennünket.

Bizonyos tanulmányok szerint a mentális hanyatlás elsősorban az agysejtek közötti kommunikáció elvesztésének tulajdonítható, nem pedig az egyes agysejtek elpusztulásának. A művészet segítségünkre lehet abban, hogy a két agyféltekénk összekapcsolódjon egymással, sőt, a művészet a problémamegoldó készségeinket is javítja.

Egy több mint tízezer diákot vizsgáló tanulmány alapján a kutatók megállapították, hogy már egy egy órás séta egy művészeti múzeumban is képes volt megváltoztatni a diákok gondolkodásmódját és érzéseit. A diákok nagyobb empátiát mutattak a múltban élők életmódja felé, és toleránsabbak lettek az önmaguktól eltérő emberek felé.

A művészet szeretete örömet okoz, akárcsak a szerelem. Agykutatások rávilágítottak arra, hogy a művészi alkotások nézegetése dopamint szabadít fel az agyban, azaz ugyanazt a területet mozgatja meg, mint ami a szerelem érzésekor aktiválódik.

Ugyan a látottak értelmezése végső soron csak Tőled függ, de legyen nyitott az elméd, hiszen mindig tanulhatsz valami érdekeset és újat! Figyeld meg, mit pillantasz meg először az alábbi képen!

1., Páncélozott lovag

Ha először a páncélozott lovagot pillantottad meg a képen, akkor ez azon vágyadra utal, hogy élvezni szeretnéd az életet és szórakozni szeretnél, de ugyanakkor lehetséges, hogy van néhány olyan belső érzelmi gát benned, amelyeket azért állíttottál fel, hogy megvédd magad a sérülésektől.

Nagyon mély vágyat érzel a szeretetteljes baráti kapcsolatok kialakítására, és vágysz arra, hogy egy gondoskodó, általad szeretett ember stabil jelenlétében élj. Engedj szabad utat a következő pozitív gondolatoknak: “Szerethető vagyok.”, “Elég jó vagyok.”, “Megérdemlem a szeretet és a stabilitást.” stb. Majd tölts el egy kis időt egyedül egy csendes helyen, és fókuszálj a szívedben érzett szeretetre! Próbáld meg elengedni a múltat, a régi sérelmeidet, a fájdalmaidat, és tudatosan koncentrálj a Téged körülvevő szeretetre – ez a fajta nyitottság az újra meg fogja gyógyítani a szívedet!

Egy stabil támogatói bázis kialakítása is nagyon hasznos lehet: próbáld meg ezt a bázist olyan módon erősíteni, hogy rendszeresen találkozol azon barátaiddal és családtagjaiddal, akik valóban jó érzést keltenek benned, vagy menj el egy jóga csoportba, vagy légy önkéntes egy jótékonysági szervezetnél, hogy más, de hozzád hasonló gondolkodású kedves emberekkel tölthess időt, ők később a barátaiddá válhatnak. Határ a csillagos ég, csodálatos és támogató barátok várnak rád odakinn!

2., Két táncos

A két táncos képviseli a világhoz való romantikus hozzáállásod, azt az érzést, amelyet néha titkolni próbálsz. Mélyen értékelsz néhány embert a közeledben, ugyanakkor képtelen vagy ezt olyan gyakorisággal az ő tudomásukra juttatni, amilyen gyakorisággal ezt szeretnéd megtenni. Gondold át, mik azok a tulajdonságaik, amelyeket nagyra tartasz, és amikor legközelebb találkozol velük, mondd el nekik, hogy mennyire szereted és értékeled őket!

Példaul azt mondhatod: “Tudod, nem mondom elégszer, de nagy örömmel tölt el, hogy gyakran hívsz fel, hogy megérdeklődd, rendben vagyok-e. Csak szeretném, hogy tudd, hogy mennyire szeretlek, és mennyire értékelem a hívásaidat. Nagyon köszönöm.” Megemlíthetsz valami egészen nagy, de akár egy jelentéktelennek tűnő, apró dolgot is ennek a csodálatos személynek, hiszen csak az számít, hogy képes vagy velük kommunikálni, és képes vagy kifejezni az irántuk érzett szívből jövő szereteted és elismerésed.

A két táncos egy olyan, kissé rejtett vágyad is jelentheti, hogy több új élményt, szórakoztató időtöltést akarsz megélni az életben, úgyhogy vedd fontolóra valami újnak a kipróbálását; legyen az egy új tanfolyamon való részvétel, rajzolás, festészet, új helyszínre való utazás, számoda új témájú könyv olvasása stb.

3., Öregember arca

Ha legelőször egy idősödő ember arcát láttad a képen, az azt jelenti, hogy képes vagy a nagy egészet meglátni az életben, anélkül, hogy elvesznél a részletekben; de azt is jelenti, hogy olyan időszakon mész keresztül, amely során életed eddigi fontos és értékes pillanatait szeretnéd újra átélni.

Néha vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor elkezdünk azon gondolkodni, hogy bárcsak jobban értékeltünk volna bizonyos személyeket, bárcsak kedvesebbek lettünk volna, vagy bárcsak boldogabbnak éreztük volna magunkat, csupán amiatt, hogy élünk. Fontos, hogy azon emberek iránt mély szeretet és hálát érzünk, akik mellettünk álltak és segítettek nekünk ezekben a szép pillanatokban.

A legfontosabb, hogy emlékezz azokra az érzésekre, amelyeket ezekben a pillanatokban éreztél, így megtudhatod, mire van szüksége a szívednek, és ezeket a belső igényeket ki is tudod elégíteni. A múlt egy olyan lecke, amelyből tanulhatunk, és amely segít abban, hogy ma jobbak legyünk, mint tegnap voltunk. Tehát, ha a szíved és a elméd valamilyen múltbéli dologra koncentrál, gondold át, hogyan tudod a jelenbe áthozni a szeretet és kedvességet. Lehet, hogy anno valaki segített neked az életed egy sebezhető időszakában, és az ő kedvessége által váltás olyan kedves és törődő emberré, mint aki ma vagy. Gondold át, hogy ezt a kedvességet hogyan tudod átadni valakinek, akivel találkozol – akár egy idegennek is – ezáltal most Te nyújthatsz segítséget. A szíved szeretné kiterjeszteni a szeretetet, szóval hallgass rá, élvezd, hogy követed, és tedd meg a szükséges lépéseket, hogy valami csodálatos dolog történhessen az életedben!

Mai Angyali Üzenet

  • Mihály Arkangyal üzenete hétfőre: Minden...

    Mihály arkangyal mindig is terelgetett téged a sorsfeladatod felé vezető utadon. Érzed, milyen boldog izgalommal tölt el, ha kedvenc elfoglaltságodra és vágyott hivatásodra gondolsz? Mindez annak a jele, hogy jó úton […]

Napi Horoszkóp

  • Napi Szerelmi Horoszkópok – 2018-11-14

    Bak Ma egészen különleges dolgok történhetnek szerelmi életében, kedves Bak, melyek ugyanakkor nagy kihívást is jelenthetnek, amennyiben nem biztos még a jelenlegi érzéseiben. Csak akkor reagáljon bármire […]

Tündérek mai üzenete

  • Tündérek üzenete ma estére: Döntened kell a...

    Tündérek mindenütt vannak! Ott vannak a kertedben, a parkban, a kedvenc állatod mellett, és mindenütt, ahol virágok nőnek. Mivel a tündérek nagyon közel vannak a Földhöz, gyakorlatias tanácsokat és […]

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
...
.